בחירת נכסים למסחר באופציה בינארית

המסחר באופציות בינאריות נחשב למסחר פשוט יחסית היות והתוצאה האפשרית מוגדרת וקבועה מראש. יכולה להיות עסקה מוצלחת או לא מוצלחת. במידה והעסקה מוצלחת האופציה תמומש ובמידה והיא לא האופציה תפקע בלי מימוש. בבואו לרכוש אופציה על הסוחר למעשה להעריך האם שערו של הנכס יעלה או ירד. עם זאת, גם לתהליך בחירת הנכסים יש חשיבות.

לתהליך בחירת הנכס יש שתי דיסציפלינות שונות. האחת מציעה להתמקד בסוג אחד של נכסים והשנייה מציעה לבדוק את כל הנכסים באופן שווה תוך התחשבות בתנודות ובאירועים שונים שמשפיעים על זירת המסחר.

מסחר אופציות בינאריות בנכס מסוג אחד

חלק מהדוגלים בשיטה זו אף ימליצו להתמקד בנכס אחד או שנים מאותו סוג וזהו. העיקרון המנחה של שיטה זו היא שברגע שמתמקצעים בנכס אחד, קל יותר לזהות גורמים משפיעים ובכך למכסם את רווחי המסחר. כך למשל סוחר המתמקצע במסחר בחביות נפט ידע "לנחש" ביתר קלות האם ערך הנכס ירד או יעלה בהתחשב בתנודות שונות בזירת המסחר. על ידי התמקדות בסוג אחד או שנים של נכסים נוכל לוודא שאף הזדמנות קיימת לא תוחמץ.

בדיקת נכסים באופן שווה

שיטה זו מבטלת למעשה את הצורך בהתמקדות והתמקצעות בסוג אחד של נכס. הסוחרים בשיטה זו יתמקדו באירועים שונים סביב העולם שמשפיעים על זירת המסחר ובהתאם להם יבחרו את הנכסים בהם ירצו להשפיע. כך למשל אם באותו ים הוכרזו סנקציות על אירן סביר שמחיר הנפט יעלה וכדאי לסחור באופציות בינאריות של נכס זה. דוגמה נוספת היא פגעי מזג האוויר. כך למשל אם סופה מכה באזור מסוים של גידולים חקלאיים כמו חיטה או תפוזים, סביר להניח שערכם יעלה וכדאי למקד את המסחר בהם באותו היום.

לסיכום, אין נכונה ביותר בין שתי השיטות. כל שיטה מתאימה לאנשים ספציפיים. סוחרים רבים בוחרים להתמקד בנכס אחד ולהתמקצע בו וכשיש אירועים חשובים משקיעים גם בנכסים שמושפעים מהם.

תגובה אחת לפוסט "בחירת נכסים למסחר באופציה בינארית"

  1. […] עקב עליית מחירי החיטה העולמית. משקיעים שהשקיעו בחיטה כאופציה מסחר בינארית והימרו שהמחיר יעלה גרפו לא מעט רווחים נאים. אז אלו […]

כתיבת תגובה